• De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
  • De Loirestreek in midden Frankrijk
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN CENTRE FRANCE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Centre
Chambres d'hôtes Centre
Hotels Centre
Campings Centre
DEPARTEMENTEN CENTRE:
Klik op deze links voor informatie over de verschillende departementen in Centre:

Cher | Eure-et-Loir | Indre | Indre-et-Loire | Loiret | Loir-et-Cher

Vakantie in Centre, Loirestreek


De regio Centre, ook wel Loirestreek genoemd, ligt in midden Frankrijk op een uurtje rijden onder Parijs en zo'n 6 uur vanaf Amsterdam. Centre bestaat uit de departementen Cher, Indre, Eure-et-Loir, Indre-et-Loire, Loiret en Loir-et-Cher. Met de auto komt u in Centre via de snelwegen en A11 (Parijs-Chartres), A10 (Parijs-Orleans-Tours), A20 (Parijs-Vierzon-Chateauroux) en A6/A77 (Parijs-Montargis-Nevers).

Centre ligt tegen Parijs (Ile de France) aan en dus in de noordelijke helft van Frankrijk. Het klimaat van Centre France is gematigd met redelijk milde winters, redelijk warme zomers (zo'n 24 graden) en neerslag verdeeld over het gehele jaar maar uiteraard is het geen zuid-Frankrijk.

Centre France staat vooral bekend als de Loirestreek. Door de koers van de rivier te volgen, kunt u de kastelen aan de Loire ontdekken: bouwwerken uit de Renaissance, middeleeuwse vestingen, al het gebouwde erfgoed langs de Loire staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Koningen, kunstenaars en beroemde auteurs hebben zich niet vergist. Door de charme van de Loire, kozen velen er voor hun woonplaats aan de oevers van de Loire te bouwen.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de regio Centre, in het midden van Frankrijk.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
Centre in midden Frankrijk is de regio bij uitstek voor mooie fietsvakanties, wandelvakanties en rondreizen. Want met al die rust, natuur, kleine weggetjes en weinig verkeer is het goed wandelen en fietsen en is het ook leuk om rustig te toeren met de auto of motor. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES

Natuur in Centre


Er zijn in de Loirestreek drie natuurparken (Parc Naturel de la Brenne, Loire-Anjou-Touraine en Parc Naturel du Perche ) waar rivieren stromen door glooiende groene landschappen. Ook is Centre een echte Tuinen-regio. Op dit overzicht staan alle tuinen in de Loirestreek. Een tuin is ook een stukje natuur dat door de mens getemd is. De ontwerpers delen hun geheimen en passie door de deuren naar hun tuin te openen.

Het Parc Naturel de la Brenne is een groot natuurgebied in de Indre, in het westen van de regio Centre. Dit 66000 hectare grote gebied wordt ook wel 'Het land van de duizend meren' genoemd want er zijn ruim 1200 meren. In de tiende eeuw werden veengebieden hier door monniken afgegraven, deels voor turf en deels voor visserij. Zo ontstond een merengebied dat tegenwoordig wordt gezien als het belangrijkste binnenlandse moerasland van Frankrijk. Het gebied onderscheid zich met een geweldige vogelrijkdom, vlinders, libelles en ruim 900 moerasachtige planten.

Het landschap van de oostelijke Loirestreek wordt grotendeels bepaald door de rivier de Loire. De Loire is de laatste wilde rivier die in Europa is overgebleven en combineert wereldberoemd architectonisch erfgoed met een uitzonderlijke, goed bewaarde natuur. Een uitzondering, als men weet hoezeer de mens rivierdalen heeft verminkt. Het dal van de Loire staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zijn bijzondere specificiteit wordt zo, over een gebied dat 260 km lang en 745 km2 groot is, beschermd.
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de regio Centre, in het midden van Frankrijk.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Centre Loirestreek.

Photo Credits: © H. van Holten