• Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
  • Ontdek de rust van midden Frankrijk
DEPARTEMENTEN LIMOUSIN:
Klik op deze links voor informatie over de verschillende departementen in de Limousin:

Correze | Creuse | Haute-Vienne

Vakantie in de Limousin


De Limousin ligt in midden Frankrijk en begint op zo'n 3 uur rijden ten zuiden van Parijs, zo'n 8 uur vanaf Amsterdam. De Limousin bestaat uit de departementen Creuse, Haute-Vienne en meest zuidelijk ligt de Correze. Met de auto komt u in de Limousin via de snelwegen A71/A20 (Parijs-Orleans-Vierzon-Limoges), A71/N714/N145 en A71/A89 (Parijs-Bourges-Montlucon).

Als mensen de Limousin al kennen is vooral dat vanwege de stad Limoges. Maar wat ook de charme is van Limousin zijn de glooiende, groene landschappen, vaak doordrongen van geschiedenis en veelbelovend voor tal van activiteiten en rijk aan uitdagingen voor zelfs de meest veeleisende sporters, of dat nu ruiters zijn, of renners, mountainbikers of zelfs kayakvaarders. In de Limousin zijn veel mooi en rustig gelegen vakantiehuizen te vinden, vaak midden in de natuur, zonder directe buren.

Via deze site heeft u toegang tot het grootste aanbod vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de regio Limousin, in het midden van Frankrijk.
 
FIETSVAKANTIES, WANDELVAKANTIES:
De Limousin in midden Frankrijk is de regio bij uitstek voor mooie fietsvakanties, wandelvakanties en rondreizen. Want met al die rust, natuur, kleine weggetjes en weinig verkeer is het goed wandelen en fietsen en is het ook leuk om rustig te toeren met de auto of motor. Wij hebben op de website een groot aanbod fietsvakanties en wandelvakanties staan waarbij u kunt kiezen uit een standplaats vakantie, een trektocht of een rondreis waarbij u om de paar nachten met de auto of motor naar de volgende accommodatie reist om daar lokaal te wandelen en/of te fietsen. En een rondreis zonder dat u hoeft te wandelen of te fietsen kan uiteraard ook!

Kies het type reis van uw voorkeur voor een totaal overzicht in midden Frankrijk:

FIETSVAKANTIES | WANDELVAKANTIES

Natuur in de Limousin


Het regionale natuurpark Millevaches strekt zich uit over meer dan 3000 km2 met wandel-, fiets- en ruiterpaden voor ontdekkingstochten langs het natuurlijke erfgoed en archeologische en culturele bezienswaardigheden. Het bestaat uit een geheel van 7 landschappen: de Vienne-vallei, de Mont Gargan, het massief van Monedieres, de bronnen van de rivieren Vienne, Taurion, Vezere en de Dordogne, maar ook het veengebied van Longeroux, het hoge uitgeholde plateau van La Courtine, de vallei van Haute-Correze met het hoogtepunt van het park, Mont Bessou op 976 m en het plateau van Eygurande.

Het regionale natuurpark Périgord-Limousin bevat 78 gemeentes van de regio's Aquitaine en Limousin. Er is veel te ontdekken: wandelroutes, kastelen, troubadourbolwerken, kastanjebomen en tamme kastanjes, oliemolens, schorsmolens, maar ook een gigantische krater die is achtergelaten door een meteoriet 200 miljoen jaar geleden in Rochechouart. Rivieren met snelstromend water, het coulisselandschap van Limousin, de Périgord-valleien, kastanjebossen, kalkplateaus met orchideeen. het park biedt een verscheidenheid aan verrassende landschappen.

Deze beschermde gebieden met bijzonder natuurlijk erfgoed zijn het bewijs van de gezonde ecologie van de regio; het is een levende encyclopedie van flora en fauna. In Limousin zijn 3 nationale natuurreservaten en 5 regionale.
Bij ons ziet u (bijna) alle vakantiehuizen, chambres d'hôtes, hotels, wandelvakanties, fietsvakanties en rondreizen van particulieren en reisorganisaties in de regio Limousin, in het midden van Frankrijk.

De informatie op deze pagina is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van het Regionaal Bureau voor Toerisme Limousin.

Photo Credits: © CRT Limousin B. Chanet, Laetis, © H. van Holten